koorregie cursus


Wil je zelf leren wat koorregie met je koor kan doen? Dat kan! In september 2016 start een nieuwe cursus Koorregie, georganiseerd door Stichting Maestro. In 5 maandelijkse zaterdagen leren Oda Buijs en ik je de basis vaardigheden waarmee je je eigen koor kunt regisseren. We nodigen twee maal een koor uit waarmee de cursisten kunnen oefenen, en vormen met de cursisten een klein koor, ook als oefengelegenheid. Sinds 2010 geef ik, vaak samen met Meta Stevens, een enkele keer alleen, cursussen koorregie in samenwerking met de korenbond BALK.

Zie mijn Agenda voor meer informatie.

 

Regie-coaching

Regisseer je zelf het koor waarin je zingt, en wil je feedback op de regies die je hebt  gemaakt, of op je manier van instuderen? Heb je ons boek Koorregie - handboek voor een betere podiumpresentatie- aangeschaft en wil je de opgedane kennis in de praktijk brengen? Je kunt me hiervoor inhuren! Ik kom dan langs, kan zien hoe je te werk gaat en hoe de interactie met het koor is. Ook is het mogelijk me een opname toe te sturen, zodat ik je vanaf het filmpje feedback kan geven. Een goede oplossing nu er nog even geen nieuwe cursus koorregie gepland staat! 

 

Informatie cursus koorregie

 

In de cursus van 5- 7 lesdagen (één les per maand) leer je veel over de verschillende aspecten van koorregie. Enkele onderwerpen die aan bod komen:

  • Leren kijken. Wat zie je op het podium en wat is daarvan het effect?
  • Een muziekstuk naar opstellingen vertalen.
  • Inleving en intentie.
  • Je rol als regisseur: maker, docent en leider.

Ervaringen van cursisten

  • "Marijke is een prettige docent; inspirerend en vakkundig. Ik heb veel van haar geleerd."
  • "Een enthousiaste, inspirerende vrouw met humor die heel goed haar verhaal over kan brengen."
  • "Terwijl er iemand bezig is met het koor sprong ze in met vragen: wat gebeurt er nu? Met het koor? En wat doet dat met het publiek? Meestal kwam ik bij het beantwoorden van die vraag niet verder dan: Tja, ik zie dat de aandacht van het koor verslapt, als publiek zijnde voel ik, dit raakt me niet, maar waarom??? Dat legde Marijke al dan niet samen met medecursisten uit. Zo leerde ik langzaam anders kijken, dieper. Mijn regie viel goed bij het koor en het publiek dus ik kwam blakend van zelfvertrouwen thuis."
  • (over Marijke en Meta) "Ze hebben me aan het denken gezet en ervoor gezorgd dat je vooral positief naar alle leden kijkt".
  • (over Marijke en Meta) "Zeer bekwame docenten en zeer prettig in de omgang!"