koorregie cursus


Wil je zelf leren wat koorregie met je koor kan doen? Dat kan! In september 2020 start een nieuwe cursus Koorregie! In 5 zaterdagen leer ik je de basisvaardigheden waarmee je je eigen koor kunt regisseren. Eenvoudige elementen als focus, blikrichting, houding, opstelling en beweging zijn als toetsen op de piano: je kan er eindeloos muziek mee maken! De inleving en intentie zijn hiervan het begin maar vloeien er ook uit voort. 

Het boek Koorregie, Handboek voor een betere podiumpresentatie, geschreven door Meta Stevens en mijzelf, is hierbij inbegrepen, en vormt je naslagwerk. Ik nodig twee maal een koor uit waarmee de cursisten kunnen oefenen, en we vormen met de cursisten zelf ook een klein oefenkoor. Meta Stevens is gastdocente.

Zie de Agenda voor actuele informatie als kosten, data en locatie. Opgeven kan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Inhoud cursus koorregie

 

In de cursus van 5 lesdagen leer je veel over de verschillende aspecten van koorregie. Enkele onderwerpen die aan bod komen:

  • Leren kijken. Wat zie je op het podium en wat is daarvan het effect?
  • Een muziekstuk naar opstellingen vertalen.
  • Inleving en intentie als motor en als gevolg van regie
  • Je rol als regisseur: maker, docent en leider.

Ervaringen van cursisten

  • "Marijke is een prettige docent; inspirerend en vakkundig. Ik heb veel van haar geleerd."
  • "Een enthousiaste, inspirerende vrouw met humor die heel goed haar verhaal over kan brengen."
  • "Terwijl er iemand bezig is met het koor sprong ze in met vragen: wat gebeurt er nu? Met het koor? En wat doet dat met het publiek? Meestal kwam ik bij het beantwoorden van die vraag niet verder dan: Tja, ik zie dat de aandacht van het koor verslapt, als publiek zijnde voel ik, dit raakt me niet, maar waarom??? Dat legde Marijke al dan niet samen met medecursisten uit. Zo leerde ik langzaam anders kijken, dieper. Mijn regie viel goed bij het koor en het publiek dus ik kwam blakend van zelfvertrouwen thuis."
  • (over Marijke en Meta) "Ze hebben me aan het denken gezet en ervoor gezorgd dat je vooral positief naar alle leden kijkt".
  • (over Marijke en Meta) "Zeer bekwame docenten en zeer prettig in de omgang!"